RUNDBREVET

APRIL skrivet den 26 april

Storm.JPG RUNDBREV till IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING och VÄNNER - APRIL

I vår kyrka händer det inte mycket på dagtid. Det betyder inte att det inte är något folk i kyrkan, eller i vart fall i caféet. Där surras det vid lunchtid, en hel del.
Nu har Karin Larsson tagit över Cafédriften. Hon går under dagarna klädd i sin "Kock-jacka", bakar, kokar soppa och förbereder allehanda vegetariska rätter och bakverk.
Café Strandgatan Tjugo är en bra mötesplats för större och mindre sällskap. Flera "inofficiella" samlingar äger rum där. Församlingens styrelse träffas ofta i Caféet, Där finns de pensionerade Sjuksköterskorna, mammorna som träffas på tisdagar. Äldre lärare träffas också. Vill Du kan Du boka Caféet för större enskilda samlingar eller kanske för ett födelsedagskalas. Prata i så fall med Karin.

Våren tickar på, Påsken är firad och nu kommer månaden MAJ och, snart, försommaren då vi lägger alltmer tid utomhus.

Den 6e MAJ är det LOPPMARKNAD kl 10-14. Passa på då. Temat för Loppmarknaden är VÅR och SOMMAR - UTE och LEK. Det betyder att vi fokuserar på Leksaker och trädgårdsgrejer, Friluftsutrustning och UTE-möbler, Grillar och Fiskeutrustning. Om Du behöver hjälp med transport under fredagen den 5e så ring till Calle 070-2313101.
Vi vill INTE ha tunga gamla möbler, INTE kläder och böcker. Det kan Du själv köra till Tippen eller återvinningen!
EN SAK TILL - VEM vill hjälpa till med försäljningen? (Ring Calle)

Den 13e maj har Sing for Life sin Vårkonsert kl 11:00 - Det blir på Musik i Immanuel. Kom till kyrkan då!

Sommarens gudstjänster - mellan Midsommar och den 6e augusti - är sammanlysta till Strandgården. Välkommen dit. I Immanuelskyrkan blir det Kulturell Våffelkväll på onsdagar kl 18-21. Se i programmet så får du den information Du behöver.

Fram till Midsommar firar vi som vanligt gudstjänst kl 16:00 Det programmet finns också i kalendern.

Slutligen...
Vår församlings – och varje Kristen församlings – främsta uppgift är att förkunna och leva ut budskapet att Jesus Kristus är Herre. Församlingen har att på olika sätt visa att Guds kärlek innesluter ALLA och att varje människa är älskad och försonad med Gud. Denna försoning har GUD åstadkommit genom Jesus Kristus. HELA församlingen är kallad att på olika sätt vittna om att vår församling är en del av den världsvida Kyrkan, och att erbjuda möten som förändrar dig, mig och världen. Gud välsigne dig som söker och dig som vägleder till sådana möten!

Carl Sundberg

OM IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING i HALMSTAD

Vi vill vara en kyrka som inte har öppet bara på söndagar utan är öppen för hela människan, alltid. Vi erbjuder mötesplatser och gemenskap.... inte bara sådan gemenskap som finns på t.ex. facebook utan sådan som ges och finns IRL (In Real Life).

Carl Sundberg, pastor.

Söker Du en Kristen församling?

- som är öppen för dig som söker en nära gemenskap med Gud och människor.
- där gemenskap är ett nyckelord och där vi försöker finna former för att gestalta Kristi närvaro här och nu!
- där gudstjänsten, bibelstudiet, bönen och samtalet är viktiga.
- där Du som enskild medlem har EN röst i församlingens Årsmöte och kvartalsmöte och där inga val sker på partipolitisk grund.
- Där ALLA beslut fattas - och verkställs - av församlingens aktiva medlemmar, efter att man rådfrågat gemenskapen och Gud, i bön.
så är Immanuelskyrkans Församling en församling för Dig.

Om Du vill bli medlem i Immanuelskyrkans Församling så kom på våra gudstjänster, söndagar kl. 16.00. Kontakta pastor Carl Sundberg för ett samtal. VÄLKOMMEN!

Gudstjänst ... tjänst inför Gud

En del av fasaden

I vår stad är det nog många som "besöker Kyrkan". Halmstad har bra körer och musikgrupper. Kulturlivet är omfattande och berör också våra kyrkor. Flera konserter ges i kyrkor. Att besöka en kyrka är att gå in i ett hus, en byggnad, helgad åt Gud som tog sig gestalt och blev människa i Jesus Kristus.

I Kyrkan är Du i Guds hus och gör tjänst inför Gud. Var inte BARA besökare! Var delaktig, bed för dem som spelar och sjunger, för dem som leder eller dirigerar. Gör VARJE besök i en kyrka till ett tillfälle att TJÄNA GUD. Önska dina medmänniskor en härlig dag i Guds glädje.

Du lever ut Guds kärlek i din omgivning. Du visar genom ord och handlingar att Guds Rike är nära.

Har Du frågor så kontakta mig, Carl S.

Senast uppdaterad 170426